На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Суббота, 7 сентября
2627282930311 
пнвтсрчтптсбвс 
2345678 

на весь день
 Время:  02:21
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Телепремʼєра вистави "Меланхолійний вальс" відбудеться на Суспільному

12.07.2024

Телепремʼєра вистави Меланхолійний вальс відбудеться на Суспільному

13 липня о 22:00 на телеканалі Суспільне Культура відбудеться прем’єра вистави Чернівецької обласної філармонії ім. Дмитра Гнатюка за новелою Ольги Кобилянської — "Меланхолійний вальс". Над записом телеверсії вистави працювала команда Суспільне Чернівці: режисерка Юлія Мілімонко, оператори Роман Пилатик, Василь Григоряк та Василь Ніколаїшин.

Команда розробила режисерську експлікацію, аби не втратити жодного акценту, важливого для сприйняття руху чи емоції. Разом з акторками, музикантками, режисеркою-постановницею, художником по світлу і звукорежисером Суспільне Чернівці зробили спеціальну репетицію, а наступного дня записали телеверсію.

"Ми бачили захоплення глядачів, що переглянули прем’єрний показ у листопаді 2023 року. Люди наголошували, що Кобилянська нині зазвучала з новою силою. А ще ми почули щемливу історію появи цієї вистави, ось тоді й виникла ідея екранізувати “Меланхолійний вальс” у постановці Тетяни Воронової. Цією ідеєю ми поділися з Тетяною та артистами Чернівецької філармонії, які в одну мить її підхопили й підтримали. І ось нині ми готові представити цю роботу глядачам Суспільного", — каже лінійна продюсерка Суспільне Чернівці Олеся Жук.

Ідея створення вистави "Меланхолійний вальс" з’явилась у 2021 році. Режисерка-постановниця Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка Тетяна Воронова разом зі своїм чоловіком — азовцем В’ячеславом Родіоновим, на позивний Мандарин, музикантом-флейтистом, — розробляли партитуру, а в жовтні 2021 року представили цю виставу на квадрієнале у Львові. Подружжя планувало поставити виставу в різних містах України, та не судилося — почалося повномасштабне вторгнення і В'ячеслав Родіонов загинув.

Пізніше Тетяна Воронова у пам'ять про чоловіка разом із харківською художницею-сценографкою Любов'ю Душиною вирішила зреалізувати постановку вистави "Меланхолійний вальс" вже у Чернівцях. Прем'єра готувалась до ювілею Ольги Кобилянської.

У листопаді 2023-го автори задумалися над телеверсією. Тоді в ефірі Українського Радіо Чернівці Тетяна Воронова та заслужена артистка України, піаністка Лілія Холоменюк розповідали про підготовку до прем’єри вистави "Меланхолійний вальс" за участі провідних артистів філармонії.

Глядачі побачать історію життя трьох інтелектуалок, аристократок духу з високою метою в житті, які своїми думками та світовідчуттям "не вписувалися" у тогочасний маскулінний соціум.

"Можна говорити однозначно, що Ольга Кобилянська випередила свій час. Вона, як жінка, дуже непересічна особистість свого часу. Вона багато чого бачила: і те, коли розпочалася індустріалізація в Європі, коли жінки почали брати на себе важку фізичну працю й інше. Письменниця пояснювала доволі консервативному суспільству довкола себе принципи формування жінки, чому вона така, чому має право на реалізацію. І в контексті нашого часу дуже цікавий той факт, що зараз, коли війна, коли жінки в тилу, коли вивозять дітей, коли на фронті, коли 80% волонтерів усієї України — це жінки. Ми розуміємо цінність і вагу її, Жінки, яку дуже-дуже філігранно у цьому творі Ольга Кобилянська розбирає на прикладі трьох різних доль, трьох різних типів жіноцтва. Ви це побачите у виставі і візуально, і музично, бо кожна репрезентована певною музичною характеристикою", — зазначає Тетяна Воронова.

Головні ролі у телеверсії вистави виконують:

Софія — Лілія Холоменюк, артистка академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка, заслужена артистка України;

Ганнуся — Мар’яна Українець, артистка Буковинського ансамблю пісні і танцю Чернівецької філармонії;

Мартуха — Світлана Матейчук, телеведуча.

Музичний супровід вистави здійснюють артистки Чернівецької філармонії:

Уляна Русу (скрипка),

Ірина Козлова (фортепіано).

У виставі звучать музичні твори композиторів ХІХ ст. сестер Мікулічі, Йоганна Себастьяна Баха, Фредеріка Шопена — твори, що становлять світову культурну спадщину.

--
Суспільне Мовлення
— незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс "Бробакс", навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Закадрові секрети серіалу Дрон: поліцейські в цивільному, кабінети без стелі та капелюхи для медекспертаЗакадрові секрети серіалу "Дрон": поліцейські в цивільному, кабінети без стелі та капелюхи для медексперта // 06.09

Наталя Могилевська прийшла на кастинг? Чим вразив третій випуск "Неймовірних дуетів" // 05.09
Не їсть та спить по дві години на день: суперсили Лесі Нікітюк під час зйомок // 05.09
Суспільне інформаційно підтримає KyivBookFest // 05.09
"Дрон" починає розслідування на НТН: прем’єра першого серіалу власного виробництва каналу // 04.09




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Закадрові секрети серіалу "Дрон": поліцейські в цивільному, кабінети без стелі та капелюхи для медексперта // Украина

Наталя Могилевська прийшла на кастинг? Чим вразив третій випуск "Неймовірних дуетів" // Украина

Не їсть та спить по дві години на день: суперсили Лесі Нікітюк під час зйомок // Украина

Суспільне інформаційно підтримає KyivBookFest // Украина

"Дрон" починає розслідування на НТН: прем’єра першого серіалу власного виробництва каналу // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.